Sebastian Klein viser sine tre yndlingssteder på Danmarkskortet.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:PR

CHRISTIANSØ

”Som yngre havde jeg endnu mere ild i røven end i dag og hadede øer. I dag sætter jeg pris på isolationen og får det bedste ud af det, når færgen er gået, og man ikke kan komme nogen vegne. Om foråret lytter jeg til edderfuglene, der ligger på vandet og siger uh-uh. Eller frøerne, der ikke har nogen fjender på øen og larmer fra vandhullerne, så turisterne stopper op i vantro. Christiansø er unik i Danmark med sit klippelandskab – og mit absolutte yndlingssted.”

MANDØ

”Her kan man virkelig studere forskellen på flod og ebbe, når tidevandet kommer væltende og indimellem afskærer dig fra kontakt med fastlandet. Eller når ryler, ænder, gæs og andre fugle i tusindtal, nogle gange milliontal, følger vandets bevægelser som store skyer. Samtidig står man på en dramatisk historie, hvor skibe er strandet, og besætninger gået ned og druknet.”

SKAGEN

”Jeg elsker at sidde ude ved Grenen. Det er EU’s bedste sted at kigge på fugletræk, når de kommer ud over åbent hav for første gang, siden de fra Middelhavet fløj ind over kontinental-Europa. Sammen med det smukke klitlandskab er det et imponerende skue.”

Sebastian Klein, 46, er skuespiller, tv-vært, forfatter og ivrig ornitolog. Han har som jurymedlem været med til at udvælge 15 danske landskaber i den nye naturkanon.

 

Tags: ,
SE MERE