Skuespiller Julie R. Ølgaard udpeger sine tre yndlingssteder på danmarkskortet.
Tekst:Louise Elly MeyerFoto:Signe Ølgaard

GL. SKAGEN

”Min familie havde sommerhus i Gl. Skagen, og vi tilbragte alle vores ferier deroppe, inden området blev hypet. Jeg forbinder stedet med at løbe rundt i klitterne som barn, helt tryg, og lege og gemme mig. Vi gik altid ned til Solnedgangskiosken og blandede slik, og jeg husker det, som at det vekslede mellem solskin og fuldstændig vanvittigt blæsevejr. Det var total idyl. Især at komme tilbage til sommerhuset og se film og læse bøger.”

KASTELLET

”Der er virkelig noget for sanserne på Kastellet, og det er tæt på magisk, at det sted ligger midt i København. Der er grønt, smukt og fuldt af frisk luft. Og for sådan en som mig, der ikke er supergod til at sætte sig ned og meditere, så er det mit sted, hvor jeg lige mærker efter. Mine tanker får frit løb, og det er tit dér, jeg får en god idé. Jeg er altid i bedre humør, når jeg har gået en tur på Kastellet.”

LOUISIANA 

”Jeg føler, at man træder ind i en tidslomme, når man går ind på Louisiana. Der hersker en ro, og så har man havet og naturen lige ved siden af. Min hverdag er fuld af kaos, og tingene går som regel stærkt. Det kan jeg godt lide, men nogle gange er det virkelig dejligt lige at mærke kontrasten. Jeg tager altid mine børn med, men jeg tvinger dem ikke til at stå og dvæle ved hvert maleri. Det skal være sjovt.”

Julie R. Ølgaard, 41 år, skuespiller, debuterede som manuskriptforfatter og instruktør med thrilleren ’Englemageren’, der fik biografpremiere 8. juni.

Tags:
SE MERE