Hvad har tegneserietegner Niels Roland altid med på rejsen?

1.

”Jeg flyttede til Næstved for over 20 år siden, men holdt fast i tegnestuen i København, hvor vi sidder cirka 20 tegnere og grafikere. Mandag til fredag pendler jeg, ofte med det tog, der tager lidt længere tid, fordi jeg godt kan lide det. Jeg har altid min bærbare computer og har skrevet nærmest hele min serie om Niels Bohr og kvante-fysikken i toget.”

2. 

”Som mange andre gik jeg på et tidspunkt væk fra at tegne analogt. Nu bruger jeg en digital tegneplade. Det krævede tilvænning, men det er meget nemmere at rette og justere i tegningerne. Jeg kan godt lave en skitse på farten, finmotorikken venter, til jeg når frem.”

3.

”Når jeg ikke arbejder, kan jeg godt lide at læse. Jeg er i gang med en kinesisk science fiction-roman, ’The Three-Body Problem’. Den er ret mindblowing.” 

Niels Roland, 65 år, er tegneserietegner,  kendt for albumserien ’Danmark besat’ og striben ’Kloge hoveder’. I maj udkommer albummet ’Niels Bohr – Kvantespring i København’.

Tags:
SE MERE