Hvad har forfatter Tine Høeg altid med på rejsen?
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Petra Kleis

1.

”Jeg har altid en bog med – som jeg aldrig får læst. For eksempel har ’Idioten’ været med mange gange. Jeg tænker, at jeg kan nå alt i hele verden på en tur på tre timer. Men jeg kan i virkeligheden utrolig godt lide at lade tankerne fare og kigge ud ad vinduet. Jeg skal sidde ved vinduet.”

2.

”Jeg får forsyningsangst inden en tur og køber stort ind af mad. Jeg spiser altid croissanter og drikker kaffe. En sandwich, lidt snacks, Cola Zero og slik – så er jeg godt dækket ind. Jeg kan godt nå to måltider, hvis jeg skal fra København til Aarhus at holde foredrag. Jeg knaser og åbner emballage, men prøver ikke at være alt for irriterende over for medpassagererne. Ingen gulerødder eller nødder.”

3.

”Jeg burde måske høre podcasts og blive klogere, men i virkeligheden hører jeg næsten altid musik på telefonen. Min kæreste er pladesamler og musiknørd og laver spillelister til mig, som har titel efter, hvor vi er i livet. Små kærlighedsgaver. Den første hed Lagunebroen – efter vores første date, der gik til Amager Strandpark.”

Tine Høeg, 35, er forfatter. Hendes anden roman, ’Tour de chambre’, er blevet dramatiseret og spiller på Det Kongelige Teater indtil 21. oktober, hvorefter forestillingen skal på danmarksturné.

Tags:
SE MERE