Benjamin Hav udpeger sine yndlingspletter på Danmarkskortet.
Tekst:Louise Elly MeyerFoto:Danni Riddertoft og Thomas Howalt Andersen

ALLERØD HAVE

”Min kone boede i boligforeningen Allerød Have, da jeg mødte hende. Jeg var 22 år, og hun var min første kæreste nogensinde. Det var vinter, og jeg kan huske følelsen af at stå og ryge en cigaret i den knitrende sne og tænke: ’Shit mand, jeg har en kæreste, og hun er den smukkeste kvinde, jeg har mødt i mit liv.’ Hun boede meget flot, hvor jeg boede ekstremt ungkarle-agtigt og drak øl og skrev rapmusik. Hver gang jeg kører forbi det sted, får jeg en varm følelse indeni.”  

WILLEMOESGADE, ØSTERBRO, KØBENHAVN

”Jeg har boet de første 16 år af mit liv på Willemoesgade. Det er en lidt smal gade med brosten og træer, og det føles lidt som en landsby. Jeg havde mit første arbejde som niårig i naboopgangen, hvor jeg støvsugede trapper. Der var en netcafé i den ene ende af gaden, hvor vi sad og tæskede igennem på computerne, vi købte slik i Irma, og i den anden ende, nede mod jernbanesporene, malede vi graffiti.”

HARBOØRE

”Begge mine forældre kommer fra Harboøre, så jeg er kommet der rigtig meget. I Harboøre bad vi bøn og sang, inden vi spiste. Der var en vindblæst husmands-stemning og en anden ro, hvor København var hiphop og gang i den. Min farmor – som i øvrigt var Nordeuropas bedste Tupperware-sælger – tilbød mig engang fem kroner, hvis jeg kunne lade være med at sige noget i tre minutter. Jeg har altid været glad for at tale, og det lykkedes mig da heller ikke at tjene pengene.”

Benjamin Hav, 38 år, rapper. Aktuel med turneen ’BIG SHOW!’, der rammer 15 af landets byer i efteråret.

Tags:
SE MERE