Komikeren og skuespilleren udpeger sine tre favoritsteder på danmarkskortet.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:PR

SIMON’S GOLF CLUB, KVISTGÅRD

”Jeg traf min kone her, og vi blev gift på golfbanen i år 2000. Banen er i top fem i Danmark. Anlæggets design og greenkeeperens arbejde er i topklasse. Jeg har været under 10 i handicap, nu ligger jeg på 17. Man bliver doven med alderen.”

KRONBORG SLOT

”Søfarere plejede at sige, at når Kronborg er til styrbord, så er man endelig på vej hjem efter måske mange år til søs. Ud over at det er et fantastisk slot, holder jeg som gammel lystsejler – specielt på Øresund – meget af Kronborg som symbol.”

SKAGEN

”Man skal ikke komme i uge 29. Der oplever man bare en fest, der er flyttet derop. Men ellers kommer jeg der næsten hvert år. Malerne siger, der er et bestemt lys. Jeg er ikke maler. Men jeg kan godt lide at gå tur langs vandet, kigge på de frådende bølger og spise en is ved Solnedgangskiosken. I år kommer jeg til at bruge det meste af min tid på prøver og så på at prøve at få ild i grillen.”

Anders Bircow, 67, er skuespiller, komiker og musikalsk foredragsholder. Fra 1. august spiller han fiskeskipper og kok i den turnerende musical ’Lyset over Skagen’.